Főmenü
Kezdőlap
Hírek
Nyitvatartás, elérhetőségek
Áraink
Szolgáltatásaink
Állandó programok
Galéria
Weblinkek
Sajtószoba
Oldalaink:

 

Fitneszterem az uszodában PDF Nyomtatás E-mail


Az Oroszlányi Városi Uszoda egyre több szolgáltatással várja vendégeit. Már nem csak lubickolni lehet, hamarosan nyílik a fitneszterem is. A májusban megnyílt uszodát felfedezte a város. Egyre többen ússzák lelkesen a hosszokat, hogy utána a sókamrában pihenjenek, vagy szakszerű masszázst kapjanak.
Oroszlányban kevés lehetőség van a kondizásra, ezért még a télen megnyitjuk fitneszterem részlegünket is. A komoly, korszerű gépek elsősorban kardio edzésre alkalmasak. Látogatóink is jelezték, hogy szükség lenne erre a hiánypótló szolgáltatásra, ezért az Oroszlányi Szolgáltató Zrt mint üzemeltető finanszírozta a beruházást - tudjuk meg Huszár Anettől, az uszoda ügyvezető igazgatójától.
Reggelente főleg középkorúak járnak a létesítménybe, de napközben gyermekzsivajtól hangos a medence környéke. Óvodások és iskolások járnak úszásoktatásra.A legkisebbekkel először meg kell szerettetni a vizet, majd megtanulnak a vízen hasalni. Ez az alapja a siklásnak, illetve általános iskolás korban az igazi úszásoktatásnak. Nem szerencsés, ha a szülő, csak azért, mert a gyermeke elsírja magát, soha többé nem hozza. Mindegyik apróság megszereti a vizet, csak idő kérdése - magyarázza Vasi Csaba, úszásoktató.Oroszlány önkormányzata egyébként úgy kötött szerződést az üzemeltetővel, hogy az iskolai úszásoktatás, és annak keretében az óvodai foglalkozások fejében támogatja az uszodát. A gyerekek szivaccsal lebegve maradnak a víz felszínén, de bizonyos feladatoknál le kell bukniuk. Az óvodásoknak például meg kell tanulniuk, hogy a víz alatt ne vegyenek levegőt. Az általános iskolások másodikban járnak oktatásra, itt a cél a már ismert úszásnem tökéletesítése, illetve a mellúszás elsajátítása.A hét minden napjára jut egy csoport. Szerdán az óvodásoké, a többi hétköznapon az iskolásoké a medence.
Péntekenként babaúszás van, de aquafitnesz, és aquarobic órák is vannak.
Júniusban lett teljes a szolgáltatások palettája, de azóta is alakítunk, újítunk, ha igény van rá -teszi hozzá Huszár Anett.
Az úszás szórakozás, rekreáció, az egészséges életmód része. Vannak baráti társaságok, akik nálunk jönnek össze, van, aki egészségügyi miatt kénytelen járni - beszél a felnőtt látogatókról Vasi Csaba, aki Boruzs Miklóssal, Licskó Csabával oktat az oroszlányi uszodában.Infra-, és finn szauna is várja a látogatókat, akik egyre komplexebb szolgáltatást kaphatnak a sportlétesítményben. Úszás előtt már kondizhatnak egyet, hogy utána a szaunában lazuljanak el.
Az uszodában a közelmúltban megrendezték a hagyományos Mikulás-kupát is, amelyen speciális tanítási igényű gyerekek indultak el.
 A nyolcéveseknél már látszik, ki nem tanult meg úszni.Az általános iskolai foglalkozásokon két csoportba osztják a gyerekeket. Az ügyesebb, jobb úszok együtt fejlődhetnek tovább, a kevésbé rátermettek pedig bepótolják azt, amire óvodás korukban nem volt lehetőségük. A cél, hogy a gyengébbek bepótolják az óvodai hiányosságokat, és megtanuljanak úszni. Csütörtökönként a harmadik-negyedik osztályosok tanulhatnak újabb úszásnemeket. 

24 Óra 2007. január 03.

 
 

© 2007 Oroszlányi Uszoda
info[kukac]oroszlanyiuszoda[pont]hu