Főmenü
Kezdőlap
Hírek
Nyitvatartás, elérhetőségek
Áraink
Szolgáltatásaink
Állandó programok
Galéria
Weblinkek
Sajtószoba
Oldalaink:

 

Átadták Oroszlányban a felújított Uszodát PDF Nyomtatás E-mail
 Oroszlány, 2007. május 4., péntek (MTI) - Oroszlányban pénteken átadták azt a 321 millió forintos költséggel felújított uszodát, melyet az önkormányzat a beruházás érdekében korábban eladott egy cégnek, amelynek 20 évig bérleti díjat fizet. A város a létesítményt a futamidő végén maradványértéken megvásárolja.

 

          "Az uszoda a nyolcvanas években a város összefogásának erejét jelképezte, az oroszlányi bányák és üzemek dolgozói téglajegyekkel, hétvégéik feláldozásával építették. Az ezredfordulóra az önkormányzat közel húsz év után bezárni kényszerült a létesítményt, mely 2000 óta üresen állt a város közepén" - emlékeztetett a múltra Rajnai Gábor polgármester.

          A felújítás érdekében az önkormányzat lízingszerződésre írt ki pályázatot. A nyertes cég, az Unicredit Ingatlanlízing Szolgáltató Zrt. a város által jóváhagyott tervek alapján felújította az ingatlant. A beruházást a tervezéstől a kivitelezésig az önkormányzat cége, az Oroszlányi Szolgáltató Rt. végezte el.

          Az uszoda eredetileg az év végére lett volna készen, de az önkormányzat közben tájékozódott több hasonló létesítmény kihasználtságáról, majd a nagyobb vonzerő érdekében gyermekmedencét, felnőtt élménymedencét, sókamrát és más szolgáltatásokat befogadó új épületrészt építtettek a régi sportmedence mellé.

MTI  2007. május 4., péntek  11:44

KEM Hírlap, 24 ÓRA, oroszlany.net, Kék Duna Rádió, 05.05.

 
 

© 2007 Oroszlányi Uszoda
info[kukac]oroszlanyiuszoda[pont]hu