Főmenü
Kezdőlap
Hírek
Nyitvatartás, elérhetőségek
Áraink
Szolgáltatásaink
Állandó programok
Galéria
Weblinkek
Sajtószoba
Oldalaink:

 

Víz már van nyit az uszoda PDF Nyomtatás E-mail

Végéhez közeledik Oroszlányban a fedett uszoda rekonstrukciója, melyet május első napjaiban vehetnek birtokba a város lakói. A napokban megtörtént a medencék feltöltése, jelenleg a szakhatósági vizsgálatok folynak.

 

Az ütemtervnek megfelelően halad a nettó 321 millió forintos felújítás a város központjában lévő, hat éve üresen álló komplexumban. Az elmúlt években több elgondolás is megfogalmazódott a rekonstrukcióval kapcsolatban, de ezek forráshiány miatt csak tervek maradtak. A képviselő-testület végül az épület teljes felújítása mellett döntött egy ingatlanlízing konstrukció keretében. A tavaly áprilisban megkezdett beruházás az eredeti elképzelés szerint az év végére lett volna készen, de a döntéshozók a környező városokban végzett tapasztalatcseréken arra a következtetésre jutottak, hogy sokkal nagyobb vonzerőt jelent majd a látogatottság szempontjából, ha nem csak az eredeti egy medence újul meg, hanem különböző szolgáltatásokkal, közönségcsalogató újdonságokkal várják majd a vendégeket. E cél érdekében új épületrészt illesztettek a régi mellé, melyben gyermekmedencét és felnőtt élménymedencét alakítottak ki, de lesz három szauna, fitnessz terem, sókamra, vendéglátó-ipari egység és kozmetika is. A nagyközönség számára a várható nyitás időpontja május 4. péntek.

Ugyanakkor olyan információk jutottak birtokunkba, melyek azt vetítik előre, hogy az idén nyáron a strand nem nyitja meg kapuit. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Lazók Zoltán az üzemeltető Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a problémát a közmű szétválasztások jelentik. Ötmillióba kerülne a strand külön közmű rácsatlakozásainak közműfejlesztési költsége, s hatmilliót emésztene fel az üzemeltetés. Ezt az összeget a Szolgáltató magára vállalni nem tudja, és most, amikor az önkormányzatnak megszorításokat kell életbe léptetnie a kiegyensúlyozott gazdálkodás érdekében, nem valószínű, hogy szabad forrásokkal rendelkezne. A kérdés azonban a képviselő-testület kompetenciája, s amennyiben úgy dönt, hogy a költségvetésben biztosítja a szükséges összeget, a strand kinyit.

KEM Hírlap, Radír Rádió, oroszlany.net, Kék Duna Rádió, 04.17.

 
 

© 2007 Oroszlányi Uszoda
info[kukac]oroszlanyiuszoda[pont]hu