Főmenü
Kezdőlap
Hírek
Nyitvatartás, elérhetőségek
Áraink
Szolgáltatásaink
Állandó programok
Galéria
Weblinkek
Sajtószoba
Oldalaink:

 

40 nap múlva kész az oroszlányi Uszoda PDF Nyomtatás E-mail

Gőzerővel folyik Oroszlányban a fedett uszoda rekonstrukciója, melyet május első napjaiban vehetnek birtokba a város lakói. Kedden délután Rajnai Gábor polgármester az eddigi munkák megtekintésére invitálta a képviselő-testület, valamint a bizottságok tagjait.

 

A vendégeket Kontschán Jenő, a fővállalkozó, Oroszlányi Szolgáltató Zrt. beruházási igazgatója kalauzolta, aki elmondta, hogy a nettó 321 millió forintos felújítás az ütemtervnek megfelelően halad. Az előzményekről tudni kell, hogy az ezredfordulóra az akkor már közel húsz éve működő létesítmény mind gépészetileg, mind állagában leamortizálódott, s 2000. óta üresen állt a város közepén. Az elmúlt hat évben több elgondolás is megfogalmazódott a felújítással kapcsolatban, de ezek forráshiány miatt csak tervek maradtak. A képviselő-testület végül az épület teljes felújítása mellett döntött egy ingatlanlízing konstrukció keretében.

A tavaly áprilisban megkezdett beruházás az eredeti elképzelés szerint az év végére lett volna készen, de a döntéshozók a környező városokban végzett tapasztalatcseréken arra a következtetésre jutottak, hogy sokkal nagyobb vonzerőt jelent majd a látogatottság szempontjából, ha nem csak az eredeti egy medence újul meg, hanem különböző szolgáltatásokkal, közönségcsalogató újdonságokkal várják majd a vendégeket. E cél érdekében új épületrészt illesztettek a régi mellé, melyben gyermekmedencét és felnőtt élménymedencét alakítottak ki, de lesz három szauna, fitnessz terem, vendéglátó-ipari egység és kozmetika is. A műszaki átadásra április végén kerül sor, s azt követően nem csak Oroszlány, hanem a térség településeinek lakóit is várja a teljesen felújított fedett uszoda, ahol – meg nem erősített hírek szerint - a felnőtt belépők 800, míg a gyermek és nyugdíjas jegyek árai 600 forint körül lesznek.

KEM Hírlap, Radír Rádió, oroszlany.net, Kék Duna Rádió, 03.21.

 
 

© 2007 Oroszlányi Uszoda
info[kukac]oroszlanyiuszoda[pont]hu