Főmenü
Kezdőlap
Hírek
Nyitvatartás, elérhetőségek
Áraink
Szolgáltatásaink
Állandó programok
Galéria
Weblinkek
Sajtószoba
Oldalaink:

 

Babaúszás PDF Nyomtatás E-mail

 Tájékoztatjuk a kedves kismamákat és kispapákat, hogy uszodánkban szerdánként babaúszást tartunk 8.30-11.30 óra között  félórás turnusokban.
Jelentkezni Hortobágyi Sarolta úszószakedzõnél lehet a  06 70 220 2240-es telefonszámon.
 


A tanfolyamra való jelentkezés feltételei:

 • Betöltött 4. hónap, nagyobb babák esetében, három hónap. Felsõ korhatár 12 hónap, ugyanakkor 2 éves korig biztosítunk vízhez szoktatásra lehetõséget.
 • Orvosi igazolás, a baba ill. azon szülõ részére, aki a foglalkozás során a vízben van.
 • Speciális babaúszó nadrág (oktatónál beszerezhetõ)
  A megbeszélésen való részvétel.
 • Otthoni elõkészületek gyakorlása (A tájékoztatón elhangzottaknak megfelelõen.)

  A tanmedencék jellemzõi ahol a foglalkozásaink folynak:

  • ÁNTSZ által ellenõrzött, elõírásoknak megfelelõen kezelt 29,5- 30 C hõmérsékletû medencevíz,
  • A foglalkozások idõben, térben elkülönítve folynak a tanmedencékben, melyeknek a többi víztömegtõl leválasztott vízkezelõ berendezése van
  • A medencetér levegõjének hõmérséklete 27 C
  • A medencevíz klórtartalma: 0,2-0,4 közötti
  • A foglalkozások elõtt 12 órával a babaúszás számára biztosított medencét más fürdõvendég nem használhatja

A babaúszásról:

A kisbaba nagyon sok reflexszel születik a világra. Ezek közül az egyik a búvárreflex.
Ösztönös veleszületett, ugyanakkor leépülõ reflex. A vízben való foglalkozások során a búvárreflex gondoskodik arról, hogy ne nyeljenek, illetve lélegezzenek be vizet. Amikor az imitált (majd késõbb a rendes) merülések során a baba arcára vizet locsolunk, a reflex hatására elzáródnak a légutak. Tulajdonképpen ennek a reflexnek köszönhetõ, hogy ilyen korán tudunk foglalkozni a babákkal a vízben.

A foglalkozásokat csak egészséges,- fertõzõ betegségektõl mentes - gyerekek és szüleik látogathatják. Ezt, a jelentkezéskor kapott babaúszás felvételi lapon kell igazolni, a kisbaba orvosának. A tanmedencében, a babák részére kialakított speciális úszónadrág használata kötelezõ, két éves korig. Az oktatók által javasolt elõkészületek után lehet megkezdeni a tanfolyamot. Foglalkozások elõtt a többiek érdekében, utána a saját érdeketekben, a zuhanyzás kötelezõ!

Csak az oktatók által meghatározott menetrend szerint szabad terhelni a babákat a saját terhelési ritmusukban. Az oktatáson elsajátított gyakorlatokat, kb. 2 napi rendszerességgel, kell az otthoni fürdések alkalmával gyakorolni,- a kisbabák kedélyállapotát mindig figyelembe véve- ahhoz, hogy a babák az uszodai órák alkalmával tovább tudjanak lépni. A tanfolyamot nem lehet újból kezdeni, huzamosabb hiányzás következtében, leépül a csecsemõk speciális búvárreflexe, amire a foglalkozás egy része épül.

Az oktatás idõtartama alatt a medencét csak a tanfolyam résztvevõi használhatják. Egy kisbabával egy szülõ foglalkozhat a vízben egy idõben, az ANTSZ követelményeinek megfelelõen.

A babaúszásról további infórmációkat ide kattintva találhat.
 
 

© 2007 Oroszlányi Uszoda
info[kukac]oroszlanyiuszoda[pont]hu